9 Kasım 2009 Pazartesi

MKE Ankaragücü 3 Karşıyaka DYO 2



Tüm maçların 3-0'lık skorlarla sona erdiği haftanın son maçında Ankaragücü ligdeki ilk galibiyetini aldı. Bu hafta izlediğim 2 tane sıkıcı voleybol maçının ardından ilaç gibi geldi bu mücadele.


Eve geldiğimde üçüncü set başlamıştı dolayısıyla ilk iki seti takip edemedim ama istatistiklerden gördüğüm kadarıyla Karşıyaka ilk sette müthiş bir hücum yüzdesiyle oynamış. İkinci setteyse ilk teknik molaya kadar gayet iyi bir fark yakalamışlar ama mola sonrası Ankaragücü seti çevirmeyi başarmış.

Üçüncü setteki durum da pek farklı değildi aslında. İlk teknik molaya kadar Karşıyaka'nın istediği gibi giden bu sette molanın ardından Ankaragücü yine sazı eline aldı ve müthiş bir seri yakalayarak ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Karşıyaka tarafının bu bölümdeki en ciddi müdahalesi 18-16 geridelerken pasör değişikliğine gitmeleri oldu. Tuba Meto yerine Merve Çarkçı'yı oyuna aldılar ki o anda bunun blok yükseltme amaçlı bir değişiklik olduğunu düşünüyordum. Bu değişikliğin hemen ardından Merve önce avanta bir topa smaç vurdu ardından da bir blok yaparak skoru 19-19'a getirdi. Zaten maç boyunca aldığı iki sayı da bunlardan ibaretti. Lakin Ankaragücü seti zor da olsa 25-23 kazanmayı başardı.

Dördüncü setteyse oyun gayet denk bir şekilde başladı ve 10'lu sayılara dek karşılıklı sayılarla devam etti ancak işlerin sarpa sarmaya başladığını hisseden Ankaragücü tarafı henüz Karşıyaka fırtınasının esmeye başlamadığı anlarda 11-10 gerideyken mola aldı. Fakat bu mola sonrası  ivme yakalayan taraf bu kez beklentilerin aksine Ankaragücü değil, Karşıyaka oldu. Mola sonrası skoru 15-16'ya kadar getirip, teknik molaya da 16-12 önde girdiler. Skor 17-14 Karşıyaka lehineyken önce Karşıyaka bir sonraki turda da Ankaragücü pasör değişikliğine gitti. Açıkçası Ankaragücü'nün niye bu pasör değişikliğini yaptığını pek anlayamadım zaten bir tur sonra Ezgi yeniden oyuna girdi. Karşıyaka farkı iyice açıp 24-19'a getirmesine karşın üst üste hatalarla fark bir an kapanacak gibi olsa da set 25-22 Karşıyaka'nın olduğu ve maç karar setine uzadı.

Son sete Karşıyaka ilginç bir tercihle pasör pozisyonunda Tuba yerine Merve'yle başladı. Ankaragücü bu sete 3-0'la çok iyi bir başlangıç yapınca Karşıyaka çok erken bir mola kullanmak zorunda kaldı. Skor 7-3 Ankaragücü lehineyken Tuba bu sette ilk kez oyuna girdi direkt bir katkısı olmasa da oyun yeniden rotada bir hal aldı. Ancak skor 10-8'ken Karşıyaka bir kez daha pasör değişikliğine gitti. Bu arada üst üste karşılıklı kaçan 4 tane servisin de katkısıyla skor 11-11'e kadar geldi ancak tam bu anda Karşıyaka'da Merve'den çok kritik iki hata izledik ve o andan sonra farkı sürekli açan Ankaragücü'nde maça son noktayı Banu koydu ve sarı lacivertliler ligdeki ilk galibiyetini almış oldu.

Sonuç olarak iki takımın da bol hata yapmasına rağmen gayet keyifli ve mücadeleci bir maç oldu. Bu haftanın açık ara en iyi maçıydı. Ankaragücü'nde İller Bankası'ndan daha bu hafta içi transfer edilen Merve'nin henüz ilk maçı olmasına rağmen ortaya koyduğu performans gerçekten takdire şayandı. Karşıyaka tarafındaysa servis hataları maça damgasını vurmuş. Özellikle karar setinde ikisi üst üste olmak üzere 3 tane servis hatası yaparsanız maçı kaybetmenizden daha doğal bir şey olamaz. Ankaragücü de benzer şekilde servisleri zorlamanın sonucunda 10 servis hatası yapmış ama 10 tane de direkt sayıları var. Dolayısıyla sevaplar günahları nötrlüyor fakat Karşıyaka tarafında 12 servis hatasına karşılık 5 direkt servis sayısı var. Aradaki bu 7 puanlık fark skorların birbirine bu kadar yakın olduğu bir maçta tolere edilmesi çok zor bir handikap oluşturmuş Karşıyaka adına. Bu arada maçın Federasyonun sitesindeki istatistik kağıdında ilginç bir şekilde Karşıyaka evsahibi olarak gösterilmiş ancak evsahibi takım Ankaragücü'ydü.



Hiç yorum yok: