10 Kasım 2009 Salı

Fenerbahçe Acıbadem 2009-10 Sezonu İstatistikleri





 TOPLAM İSTATİSTİKLER 
 



SET BAŞINA İSTATİSTİKLER










 Resimlerin büyük halini görmek için üzerlerine tıklayın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bireysel istatistikelrde en fazla blok sayısı yapan oyuncu EDA ERDEM. Toplam 25 blok. Gamovanın ise 10. Sizce bu normal mi? Sadece merak ettiğim için soruyorum. Orta oyuncu olduğu için daha fazla blok yapması gayet mantıklı ama diğer orta oyuncumuz Çiğdem ise sadece 14 blok yapmış Nati ise 13 blok gözüküyor İpek ise daha az süre almış ise de 7 blok yapmış gözüküyor. Bunu nasıl açıklayabilirsiniz.

alde dedi ki...

@adsız

Önce bir şeyi açıklayayım oradaki blok rakamları excellent blokları gösteriyor yani oyuncunun blok yapıp atağı durdurmakla kalmadığını bunu takımı adına sayıya dönüştürdüğünü gösterir. Bunun dışında pozitif blok denen bir mevzu var. Rakibin atağını durduran fakat topun hala oyunda olduğu bloklar bu kategoride ele alınır. Bir de hatalı blok vardır ki onda da top bloktan dışarı çıkar veya kendi yarı alanına düşerse rakibe sayı olarak gider. Bu son iki kategori sadece ayrıntılı maç raporlarında verilir. Blokörlerin asıl verimliliği de bu toplam blok denemelerinden kaçında başarılı olduklarına göre kağıda dökülerek bulunur. Bizim elimizde o rakamlar olmadığı için sadece toplam ve set başına excellent blokları verebiliyoruz.

Bu oyunda ekstrem durumlar dışında ortalar daima daha çok blok yapar zira hem orta hem köşelere gittikleri için blok denemeleri daha fazladır. Köşe oyuncularının az blok yapması normal. Bazen iki üç ralli boyunca hiç blok girişiminde bulunmazlar. Top paralele vurulduysa genelde 2 veya 4 hangi smaçör/çapraz oradaysa blok sorumluluğu onundur. Orta veya çapraza giden bloklarda sorumluluk ortanındır. Çiğdem de Eda da aslında blok yönü çok güçlü ortalar değiller daha çok tek ayak ve orta hücumlarıyla iş yapan ortalar ama rakamlarda bir anormallik yok. Çiğdem'in oynadığı toplam set sayısı az. İpek'inse boy avantajıyla bu kadar blok yapması doğal ama aslında pek atletik bir orta olduğu söylenemez. Kaç blok girişiminde bu rakamları yakalamış ona bakmak lazım. Bunlar sadece yüzeysel rakamlar.

alde dedi ki...

Bir de şunu da ekleyeyim Fenerbahçe'de rakipler Gamova'nın olduğu köşeden çok fazla hücum etmiyorlar. Aynı şekilde Naz'ında ciddi bir blok tehdidi var. Bunları da hesaba katmak lazım.