27 Aralık 2009 Pazar

Fenerbahçe Acıbadem İlk Devre İstatistikleri

Toplam İstatistikler


Set Başına İstatistikler


Kazanılan/Kaybedilen Sayıların Dağılımı
 

2 yorum:

Özgür dedi ki...

Serdar teşekkürler emeklerin için...
Rakamlarla ilgili yapacak herhangi bir yorum. Her şey ortada. Ancak ilginç bir şeye dikkat çekmek istiyorum. İstatistiğin ne kadar yanıltıcı olabileceğinin kanıtı sanki...

Rakamlara göre en iyi sernvis karşılayan Osmokrovic. %68 olumlu, %46 mükemmel. Bu beklediğimiz bir sonuç.

Peki 2. kim? Seda! %67 olumlu, %43 mükemmel. Az manşet de almamış: 83. Osmokrovic'in ise 89.

Bilemiyorum artık.

Seda tabii ki bu kadar iyi bir manşetçi değil. Rakamlar bazen yanıltıcı olabiliyor. Keşke bir de "son derece olumsuz" gibi bir değer olabilse. Seda'nın hata sayısı da az: 7. Ama hata yapmadığı zaman da manşetleri o kadar ters yerlere gidebiliyor ki, pasör yetişemiyor, Gamova falan topu açmak zorunda kalıyor! Tabii bunlar yansımıyor istatistiklere.

Ancak bu rakamlar Seda'nın korkulduğu kadar kötü de manşetçi olmadığını gösteriyor bence. Ne olursa olsun 83 manşette %43 mükemmel yüzde tutturmak Seda'da bir ışık olduğunu gösterir.

Açıkçası bu rakamlar beni sevindirdi. (Umarım bir hata yoktur.)

Bir de Gamova'nın rakamlarının incelenmesini öneririm. Son derece efektif. Hatta diğer çaprazlarla karşılaştırma olursa iyi olur. Neslihan vs bakalım Gamova kadar etkili miymiş?

alde dedi ki...

Özgürcüğüm rakamlar tamamen Federasyonun sitesindeki maç raporlarından alınma. Orada ne varsa onların dökümü. Bizim hesaplamalarda herhangi bir hata olması çok düşük bir ihtimal. Tekrar tekrar kontrol edip sağlamasını yaptık. Gözden kaçmış yerler vardır belki ama kesinlikle genel tabloya etki edecek boyutta olamaz. Seda'nın rakamları aslında yanıltıcı zira bu manşetlerin ne kadarı iyi servis atan takımlara karşı alındı ona bakmak lazım. Mesela son İller maçında serviste üzerine oynandığında çok da istikrarlı olamadığını gördük.

Karşılaştırmalı istatistikleri sırayla yayınlayacağız. Sadece bireysel veya hücum bazında değil. Bloktan, servise kadar hem bireysel hem takım olarak benzer karşılaştırmalar olacak. Belli bir formülasyon üzerinden en efektif oyuncuları ayırıp en iyi altı, en iyi ikinci altı gibi şeyler de yapacağız bakalım. Daha önümüzde zaman var. Devre arasını tamamen istatistik yayınlamayla geçireceğiz :)