20 Nisan 2010 Salı

Play-Off ilk turuna kısa bir bakış



İddaa oynayan arkadaşlarıma tavsiyem hep Aroma Bayanlar Ligi'ndeki maçlara bahis oynamalarına yönelik oluyor zira takımlar arası güç dengeleri o kadar açık ki değil sonuç, skor tahmini yapmak bile çoğu zaman mümkün. Lig ve kupada bu sezon oynanan 200'e yakın maçta beklenin aksi sonuçla bitenlerin sayısı 10'u bile geçmez sanırım. Kaba bir hesapla 10 maçta 1 kez yatma ihtimaliniz bile çok düşük. Şu an devam eden Play-Off'larda da istisnai bir sonuç çıkmadı. Yarı final hatta finalin bile adı aşağı yukarı belli sadece prosedür gereği oynanan maçlar izliyoruz.

Galatasaray - Beşiktaş Serisi:

Galatasaray beklendiği gibi seriyi 2-0'la geçti. Sadece ilk maçta zorlandılar. İlk üç sette epey efor sarfeden Beşiktaş son iki set fişi tamamen çekmiş tabi Beşiktaş'ın bu kadar etkili gözükmesinin nedeni Dilara'nın oynaması oldu. Dilara'nın bulduğu süreler sevindirici fakat kendisinin 4 numarada oynatılması akıllıca bir hamle değil. Zaten ilk üç set servisleri Dilara üzerine yıkan Beşiktaş, son iki sette onun oyundan alınmasıyla hiçbir karşı hamle yapamayarak kaderine razı gelmiş. Ivana'nın da bir rahatsızlığı varmış sanırım tam olarak ayrıntılarını bilmiyorum ama bu bile Galatasaray'ı fazla etkilemedi. Yarı finalde Galatasaray, Fenerbahçe'nin mevcut durumunu değerlendirip, maç içi iniş-çıkışlarına iyi hamlelerle cevap verebilirse seriyi uzatabilir ancak kendi zaaflarını da düşünürsek kapasitelerini baya zorlamaları gerekecek.

Eczacıbaşı Zentiva - İller Bankası Serisi:

Ufak da olsa çekişme olması beklenen bu seride Eczacıbaşı ilk maçı 3-0 alarak seride 1-0 öne geçti ve büyük bir mucize olmazsa şu sıralar oynanan maçı da kazanarak yarı finale ismini yazdıracak. Eczacıbaşı'nın voleybol adına sahada pek bir şey yaptığını söyleyemeyiz. Oyuncular kafa olarak sezonu bitirmiş adeta formalite icabı oynuyorlar fakat takımlar arası güç dengeleri o kadar uç noktalardaki bu kötü oyuna rağmen rakibinden pek direnç görmüyor. Vakıfbank'la oynayacakları yarı final serisinde favori değiller ve şanslarını epey az görüyorum.

Vakıfbank Güneş Sigorta TT - Ereğli Belediyesi Serisi:

Hiçbir çekişme beklenmeyen seride Vakıfbank ilk maçı 3-0 kazandı ve ikinci maçta da bunun değişme ihtimali pek yok. İlk maçta Vakıfbank'ın servis karşılama yüzdeleri dikkat çekici. 50 servis karşılamada sadece 6 mükemmel manşet var. Özellikle 3. sette manşetler tamamen çökmüş. Buna rağmen Ereğli'nin maça ortak olamaması da yine takımlar arası kalite farkının sonucu. Vakıfbank manşetlerdeki bu dağılmayı blok ve hücum üstünlüğüyle tolere etmiş. Yarı finalde Fenerbahçe maçlarındaki gibi servis atarlarsa Eczacıbaşı karşısında da pek zorlanmazlar ama servis karşılamadaki bu aksamalar devam ederse fazlasıyla uzun bir seri izleriz ki diğer yarı final serisi erken biterse Vakıfbank finale ulaşsa bile ciddi şekilde yıpranmış olarak çıkacaktır Fenerbahçe'nin karşısına.

Fenerbahçe Acıbadem - MKE Ankaragücü Serisi:

Bu seride de Fenerbahçe açık ara favori ve ilk maçın 2. seti dışında rakibi tarafından zorlanmadı. 2. maçta bir sürpriz olur mu? Çok zor. Ankaragücü için bu seride set almak bile başarı olur. Galatasaray'la oynanacak yarı final serisinde Fenerbahçe'nin maç vermesi büyük bir sürpriz olmaz bana kalırsa. Galatasaray, Fenerbahçe'yi o kadar zorlayabilecek mi bunlar tamamen maç günü koşullarına bağlı aksi takdirde iki takım arasındaki kadro farkı bu seriyi 3-0'da bitirir.

Hiç yorum yok: