30 Aralık 2009 Çarşamba

Serie A karıştı, Safronova komadan çıktı...



Biliyorum çoğunuz Sarah Pavan da kim diyecek. Sarah Pavan, şu an Serie A'da Conegliano'da forma giyen Kanadalı bir smaçör. Kanadalılar ona altın çocuk muamelesi yaparken, İtalyanlar da  ucundan da olsa İtalyan geni taşıyan bu arkadaşı vatandaşlığa geçirmiş ve Aguero sonrası yeni devşirme-çaprazımızı bulduk  diye seviniyorlardı. Tabi Pavan'ın blogumuza haber olmasının nedeni bu değil. Pavan, şu anda Serie A'da herkesin konuştuğu bir isim fakat bunların yukarıda saydıklarımla pek bir alakası yok tam tersine geçtiğimiz günlerde blogunda yaptığı açıklamalarla ortalığı yangın yerine çevirmesiyle manşetlere çıkıverdi. Pavan, artık erişilemeyen blogunda kısaca takım arkadaşlarından tut, antrenörüne kadar vermiş veriştirmiş. Takımın pasörü için Makas Eller filmine gönderme yaparak Edward Scissorhand demiş, daha da ileriye gidip koçu için resmen özürlü diye açık açık yazmış. Bunun dışında antrenmanda koçunun kendisine aşırı şekilde bağırıp çağırdığını ve takım arkadaşlarından bazılarının kendisini yumruklamaya kalktığını falan belirtmiş. Pavan'ın bu ilk vakası değil daha önce de NCAA'deyken bir röportajda takımın koçuna sallayınca takımından şutlanmıştı. Anlaşılan o ki hala pek akıllanmamış. İtalya'da bu kadar el üstünde tutulurken artık muhtemelen yine başka denizlere yelken açmak zorunda kalacak.

Bir diğer haber de Safronova'dan. Bir yandan sevindirici bir yandan da üzücü aslında. Sevindirici kısmı nihayet bilinci yerine gelmiş ancak üzücü olan şu ki locked in sendromu denen bir hastalığın sonucu olarak sadece gözlerini oynatabiliyormuş. Bu hastalığın şu anda bilinen bir tedavisi yok.

Bir de transfer haberi verelim. Geçen yıl Eczacıbaşı'nda oynayan Vesna, Volley Cortese'ye transfer olmuş. Cortese, Vesna'dan önce iki orta oyuncuyla daha ciddi şekilde ilgileniyordu. Bunlardan biri Gioli, diğeriyse Poljak'tı ancak iki oyuncu için de sözleşme feshi için tazminat ödenmesi gerektiğinden maliyetleri fazla geldi herhalde.

1 yorum:

mrt dedi ki...

vay be ilginc bir durum olmus gercekten okumak isterdim su blogu. brakocevic icin ne soyledi acaba?:)))