13 Aralık 2009 Pazar

MKE Ankaragücü 1 Beşiktaş 3



Beşiktaş haftanın önemli maçında Ankaragücü'nü 3-1'le geçerek kritik bir deplasman galibiyeti aldı. Pek kaliteli bir mac olmadığı gibi çok fazla bir mücadele de göremedik. Kritik anlarda kaliteli hareketlerden çok hatalar izledik. İki takım toplam 60 küsür hatayla oynadılar. Yani maçta alınan her 3 sayının biri rakibin hatasından geldi.

Beşiktaş yine Popovic merkezli oyununa kaldığı yerden devam ediyor hatta sezon başına göre takımın Hırvat oyuncuya olan bağımlılığı daha da artmış vaziyette. Hücum yüzdesi düşük görünse de Beşiktaş'tan Popovic'i çıkarttığınızda geriye pek bir şey kalmıyor. Majstrovic diğer maçlarına nispeten bugün daha etkiliydi özellikle 5 direkt servis sayısı kendi ortalamasının çok üzerinde bir rakam. Dos Santos da ilk kez siyah beyazlı formayı giydi ve oynadığı bölümlerde ciddi de bir katkısı oldu. Son sette Nilay'la birlikte Santos'un bu katkısı Beşiktaş'a müthiş yüksek bir hücum yüzdesi olarak geri döndü. Asıl performansını sürekli oynadığı maçlarda göreceğiz ama Yağmur'dan daha faydalı olacak ve Beşiktaş'ın Popovic bağımlılığını en azından biraz daha makul oranlara çekecektir. Ligdeki şu gidişata göre Beşiktaş için Play-Off garanti diyebiliriz ama çeyrek finalden ötesi zor.

Ankaragücü cephesinde de yeni transfer Pelin ilk kez sahaya çıktı. Aylardır oynamamış bir oyuncunun böyle ilk maçında mucizeler yapmasını beklemek mümkün değil. O yüzden oyuna çok bir etkisi olduğunu söyleyemem. Ankaragücü nedense bugün önceki maçlarına göre mücadele yönünden çok pasif kaldı. Oyunun kırılma anlarında çok kritik hatalar yaptılar. 3-4 sayı geriden gelip rakibi yakalıyorlar ama işte bu tarz anlarda takım çok acemice hatalar yapmaya ve yeniden geri düşmeye başlıyor. Çok basit hücumlarda topları dışarı vuruyorlar. Keyvobo bugün önceki maçlara göre oldukça etkisiz kaldı. Hurkova bloklara çok takılsa da Keyvobo'dan daha faydalı oldu takıma. Ankarügücü bugün orta hücumlarda da çok pasifti. Bunda pasörlerin de payı vardı ama orta oyuncular hem isteksiz hem yetersiz göründüler. Beşiktaş gibi blok gücü pek yüksek olmayan bir takım karşısında çok fazla bloğa yakalandılar. Merve Gülaç'ı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Umarım daha fazla şans bulur. Ankaragücü bir an önce toparlanmazsa Play-Off trenini kaçırabilir hatta sadece kümede kalmaya oynayabilir bu gidişle.

Ankara'da yine bir derbi maç ve yine Ankaragücü taraftarının çıkarttığı olaylar. Federasyonun 1 maçlık cezası yeterli gelmedi herhalde ki yine olmaması gereken şeyler oldu. Maçın son setinde Ankaragücü taraftarıyla Beşiktaş genç takım oyuncuları arasında bir atışma oldu ve taraftarlar sahaya indi. Olaylar büyüyünce maç da durdu ve genç takım oyuncuları salonun dışına alındı. Koca koca adamların sebep ne olursa olsun çocuk yaştaki kızlarla kavga etmeye kalkması anlaşılır bir davranış değil. Olayların tam perde arkasını bilmiyorum ama Ankaragücü taraftarının hep bir bahanesi var zaten. Böyle giderse bu takım daha çok saha kapama cezası alır. Takım bu kadar kritik bir dönemden geçerken buluttan nem kapıp ortalığı birbirine katmanın Ankaragücü'ne hiçbir faydası yok. Bunu artık birilerinin Ankaragücü taraftarına anlatması lazım.



Hiç yorum yok: