31 Aralık 2009 Perşembe

2009 Böyle Geçti...

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2009 yılında bayan voleybolunda neler yaşadık kısaca bir göz gezdirelim.

Şubat 2009:

Indesit şampiyonlar Ligi 2. tur eşleşmesinde Eczacıbaşı Zentiva, Vakıfbank Güneş Sigorta'yı 3-1 ve 3-2'yle geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Polonya temsilcisi Fakro'yu da eleyen Eczacıbaşı, F4'e kaldı.

Diğer temsilcimiz Türk Telekom, çeyrek finalde Dinamo Moskova'ya 3-2 ve 3-0'lık sonuçlarla elendi.

Mart 2009:


Fenerbahçe Acıbadem, CEV Cup Final Four'unda yarı finalde Asystel Novara'ya 3-0 kaybederek final şansını yitirmesine rağmen, 3. lük maçında Alman temsilcisi Vilsiburg'u 3-1 geçerek tarihinde ilk kez bronz madalya kazandı. Korotenko en iyi libero, Seda da en skorer oyuncu seçildi.



Eczacıbaşı Zentiva, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Dinamo Moskova'ya 3-0 kaybederken, 3. lük maçında da Perugia'ya 3-1 yenilerek 4. oldu.

Nisan 2009:

Eczacıbaşı Zentiva, Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Acıbadem'i 3-0 ve 3-2'lik maçlarla geçerek bu kupayı 5. kez müzesine götürdü.

Vakıfbank Güneş Sigorta normal sezonu 1. sırada bitirdi.

Ligi 8. sırada bitirerek Play-Off vizesi alan Galatasaray, çeyrek finalde normal sezon lideri Vakıfbank Güneş Sigorta'yı her biri 5 sete uzayan 3 maçlık seri sonunda eleyerek sezonun en büyük sürprizlerinden birini gerçekleştirdi. Özellikle ikinci maçın tie-break setinde 14-11 geriden gelen Galatasaray'ın önce 3 maç puanını kırıp ardından maçı kazanması son yıllardaki en heyecanlı seriye tanık olmamızı sağladı.



Fenerbahçe Acıbadem, Play-Off final serisinde Eczacıbaşı Zentiva'yı toplamda 3-1'le geçerek tarihinde ilk kez lig şampiyonluğu sevincini yaşadı. Serinin ilk maçında Eczacıbaşı'nın setlerde 2-1, 4. setteyse 19-12 öndeyken önce bu seti ardından maçı vermesi serideki dönüm noktalarından biriydi.

Mayıs 2009:

Aguero İtalya'ya, Mammadova Rusya'ya döndü.

Grün, voleybola ara vereceğini açıkladı.

Bahar Urcu, voleybolu bıraktığını açıkladı.

Seray Altay, Eczacıbaşı Zentiva'ya, Gizem Güreşen Vakıfbank'a geri döndü.

Milli Takım yedek ağırlıklı kadrosuyla Çin'deki özel turnuvaya katıldı. 2 galibiyet aldı.

Ankaragücü ve Tarımspor, 1. lige yükseldi.

Haziran 2009:

Fenerbahçe Acıbadem, sırasıyla Osmokrovic, Naz Aydemir, Gamova, Drickx ve Blom'u renklerine bağladı.

Vakıfbank Güneş Sigorta, Debby Stam'la anlaştı.

Eczacıbaşı Zentiva, Zhukova ve Baradokova'yla anlaştığını duyurdu.

Galatasaray, Deniz Hakyemez, Özlem Özçelik ve Elif Ağca'yla anlaştı.

Milli Takım Akdeniz Olimpiyatları'na katılmak için İtalya'ya gitti.

Temmuz 2009:

Milli Takım, Akdeniz Olimpiyatları finalinde evsahibi İtalya'ya nefesleri kesen bir maç sonunda 3-2 kayberedek gümüş madalyada kaldı.

1. lige bu yıl yükselen Tarımspor, ligden çekildiğini açıkladı.

2. lig takımı Şişli Belediyespor, maddi olanaksızlıklar nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Ereğli Belediyespor, maddi sorunlar nedeniyle Challenge Cup'a katılamayacağını bildirdi. Beşiktaş da aynı nedenle katılamayacağını açıklayınca Avrupa kupalarından men cezası olan Karşıyaka yerine Galatasaray turnuvaya katılmaya hak kazandı.

Türk Telekom, voleybol şubesini kapattığını ve Vakıfbank Güneş Sigorta'yla birleştiğini açıkladı. Maja Poljak ve Güldeniz Önal Vakıfbank'a geçti.

Tarımspor ve Telekom'un yerine Beylikdüzü ve Yeşilyurt 1. lige yükseltildi.


Bayan milli takımımız, Avrupa Ligi finalinde Kayseri'de 8 bin seyirci önünde 2-0 öne geçip, üstüne maç sayısı kullandığı karşılaşmayı 3-2 kaybederek ikinci oldu.

Yıldız Milli Takımı, Tayland'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 4. oldu.

Genç Bayan Milli Takımı, Meksika'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'na çok iyi başlamasına rağmen, 7. bitirdi. Turnuvanın ilk günlerinde milli oyuncularımıza havaalanında yapılan mumameleler basında büyük yer aldı.

Sırbistan'da düzenlenen Universiade Oyunları'nda bayan milli takımımız turnuvayı 9. sırada tamamladı.

Yıldız Milli Takımı, Finlandiya'da düzenlenen Gençlik Olimpiyatları'nda finalde Rusya'yı 3-2 devirerek Avrupa Şampiyonu oldu.



Bayan Milli Takımı, Dünya Şampiyonası eleme maçlarında Polonya'da tüm maçlarını kazanarak, finaller için vize aldı.

Beşiktaş, Hırvat smaçör Sanja Popovic'le anlaştığını duyurdu.

Ağustos 2009:

Galatasaray, Ivana Djerisilo ve Valeska Menezes'la anlaştığını duyurdu.

Eylül 2009:

Bayan Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık tunuvasında Hollanda'da Dela Trophy'e katıldı. Hollanda'yla oynanan iki maçı da 3-0 ve 3-2'yle kaybetti.

Zhukova'nın ailevi nedenlerle gelmeyeceğini açıklaması üzerine, Eczacıbaşı Zentiva Sırp pasör Maja Ognjenovic'la anlaştı.

26. Avrupa Şampiyonası Polonya'da başladı. Milli Takımımız grbundaki 3 maçın 1'ini kazanarak üst gruba yükseldi.

Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Balkan Şampiyonu oldu.

Ekim 2009:

Aysun Kayacı, Eczacıbaşı Zentiva'yla anlaşarak voleybola geri döndüğünü açıkladı.



Avrupa Şampiyonası'nda üst grupta tüm maçlarını kazanan Milli Takımımız buna rağmen elenmekten kurtulamadı ve Şampiyona'yı 5. sırada bitirdi. Finalde Hollanda'yı 3-0 yenen İtalya şampiyon oldu.

Aroma Bayanlar Ligi ilk hafta maçlarıyla açıldı.


Fenerbahçe Acıbadem, Eczacıbaşı Zentiva'yı önce ligde 3-0, ardından Süper Kupa Finali'nde 3-1 yenerek bu kupanın ilk sahibi oldu.

Galatasaray, ligin 2. hafta maçında Vakıfbank Güneş Sigorta TT'yi 3-1'le geçerek büyük yankı uyandırdı.

Eczacıbaşı Zentiva, ligin 3. haftasının önemli maçında Vakıfbank'ı 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup etti.

Kasım 2009:

Fenerbahçe Acıbadem ve Vakıfbank'ın ligdeki randevusunda 3-1'le gülen taraf sarı-lacivertliler oldu. Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez set kaybetti.

Aralık 2009

Indesit Şampiyonlar Ligi, Cev ve Challenge Cup'ta maçlar başladı. Temsilcilerimiz bu süre boyunca oynadıkları 10 maçın tamamını kazandılar. Vakıfbank'ın içeride Scavolini'yi 3-2, Fenerbahçe Acıbadem'in de deplasmanda Dinamo Moskova'yı 3-0 yenmesi çaprıcı sonuçlar olarak hafızalarda yer ettiler.

Ligdeki önemli mücadelede Eczacıbaşı Zentiva, Galatasaray'ı 3-1'le geçti.

Beşiktaş Tatiana Dos Santos'u transfer ederken, MKE Ankaragücü Pelin Çelik, Karşıyaka DYO da Kara Uhl'u göndererek Çek oyuncu Vendula Adlerova'yla anlaştı.

MKE Ankaragücü'nde Barbaros Çelenk görevi bırakırken yerine Ali Oktay geldi.

Aroma Bayanlar Ligi'nde ilk devre tamamlandı. Fenerbahçe Acıbadem namağlup lider olurken onu sırasıyla Eczacıbaşı Zentiva, Vakıfbank Güneş Sigorta ve Galatasaray izledi. Beylikdüzü hiç maç ve puan kazanamadan devreyi son sırada kapattı.

Hiç yorum yok: