24 Aralık 2009 Perşembe

Nilüfer Belediyesi 3 İller Bankası 1


Dün sonuçlara bakarken ilk dikkatimi çeken bu maç olmuştu. Bir kere maç skoru direkt ofsayttı benim için. İller Bankası ligin üç ağır abisini saymazsak bu yıl Beşiktaş dışında bir tane takıma yenilmemişti bu yüzden bu eşleşmede mutlak favorimdiler. Set skorlarına bakınca durum daha da ilginçleşti. İki set zaten uzadıkça uzamış 30'lu rakamları bulmuş lakin olayın daha ilginç yanı İller Bankası'nın toplamda 103-98 üstünlüğü var ama maçı 3-1 vermişler. 3-2'lik maçlarda olur böyle şeyler de 3-1'lik bir maçta olursa doğa üstü olay muamelesi yaparım ben o maça. Neyse ben de maç raporuna bakayım dedim ne olmuş ne bitmiş diye. Ancak maç raporuna bakınca iş daha da ilginçleşti. İstatistiklere göre Nilüfer'in üstün olduğu tek yer servisler olmuş. Onun dışında oyunu domine ettiği bir nokta yok.


Nilüfer Bld.
İller Bankası
Blok
7
22
Ace
13
6
Servis Karşılama
50-41
50-40
Atak Yüzdesi
38%
45%
Toplam hata
27
26

Açıkçası maç raporundan bu karşılaşmada neler döndüğünü, maçı Nilüfer'e getiren şeyin ne olduğunu ben çözemedim. Gördüğümüz kadarıyla lise maçı havasında bir dünya hata yapmış iki takım da. Yine de böyle maçları izlemeden net bir yorum yapamıyorsunuz. İller Bankası 5 oyuncuyla çift haneli skor üretirken bunlardan ikisi 20'li sayıları bulmuş, rakibi hem atak yüzdelerinde hem de bloklarda resmen ezip geçmiş ama maçı 3-1 kaybediyorlar :) Bu maç için şu ana dek kupanın tek sürpriz sonucu diyebilirim ben kendi adıma. Hele İller ikinci maçta gereken skoru yakalayamayıp elenirse asıl sürpriz o zaman olur.

1 yorum:

sensiblex dedi ki...

İlginç olmuş, yarın Burhan Felek'te sormak lazım neden böyle oldu diye :)
Eğer elenirlerse olan Ankara'daki Fenerbahçeli taraftarlara olacak. Olası bir eşleşmede Sarı Melekleri Ankara'da bir kez daha zevkle izleme fırsatı kaçar onlar adına.