24 Aralık 2009 Perşembe

Galatasaray 0 Fenerbahçe Acıbadem 3


 
Fenerbahçe beklendiği gibi kazandı ancak takımda bariz bir yıpranma görülüyor. Oyunun zora girdiği anlar dışında Fenerbahçe sürekli rölantide kaldı. Servisleri bile fazla riske etmediler Takımda bir form düşüklüğü olduğunu fark etmemek imkansız. Bloklar ve manşetlerde de yine belirgin rahatsızlıklar vardı. Bu maçta özellikle ortaların blok performansını pek beğenmedim. Haftalardır  form düşüklüğü var dediğimiz Gamova'nın durumunu da birileri anca fark edebilmiş. Günaydın diyelim :) Devre arası takım için bulunmaz nimet olacak. Ben yine de Fenerbahçe'nin şu aralar bir maç kaybetmesinin takıma ilaç gibi geleceğini düşünüyorum lakin öyle bir takım da yok ufukta. Yeter ki o mağlubiyet Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik bir maçta gelmesin.

Galatasaray tarafında sezon başında ne diyorsam yine aynı şeyleri yazacağım. 3 set boyunca Galatasaray yanlış saymadıysam bir, en fazla iki bloktan sayı alabildi. Ligdeki maçta hiç blok yapamamışlardı. İlerleme var mı demeliyim bilmiyorum ama takımda bir tane bile istikrarlı şekilde manşet alan, top öldüren, blok yapabilen smaçör yok. Libero desek orada da sorunlar var. Ortalardan Krismanoviç idare etmeye çalışıyor. ama o da takımı tek başına alıp götürecek değil. Haliyle manşet alamayan, blok tutamayan, sadece bir buçuk oyuncuyla hücum eden bir takım ancak  bu kadarını yapabiliyor. Fenerbahçe'de pasör topu bir kere havaya dikti mi illa vuracak biri çıkıyor. Galatasaray'daysa topun illa Ivana'ya gitmesi gerekiyor. Gökhan Edman'ın maç öncesi "Hain planlarımız var" açıklamasını izleyince acaba ne yapacak diye merak ettim. Meğer o hain plan, servisleri Nati'ye atmakmış. Buna  hain plan değil harakiri demek daha doğru olurmuş. Gerçi diğer tarafta da Fenerbahçe'nin servislerde Ayça gibi bir madeni fazla zorlamadığını eklemek lazım. Bu arada ilginçtir maçın istatistikleri hala piyasada yok.

1 yorum:

Özgür dedi ki...

Bir maç kaybetme değerlendirmenize aynen katılıyorum. Sezon boyu az set vermek, az yenilmek değil, kritik maçları kazanmak önemli. Ben bir form düşüklüğü yaşandığını değil de vites küçültüldüğünü düşünüyorum. Daha doğrusu öyle umuyorum.

Blok konusunda da geçen seneye nazaran daha kötüyüz bence. Ama Brandt'a bu konuda güveniyorum. Play off'larda takımın performansını inanılmaz artırmıştı. Bu planlı mıydı yoksa takım mı havaya girmişti bilmiyorum, ama benzer bir yükselme bu sene de bekliyorum. Ocak ayındaki Şampiyonlar Ligi maçlarıyla durumu göreceğiz.