21 Ocak 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 2. Tur Eşleşmeleri



Indesit Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur eşleşmeleri ve Final Four'un evsahibi belirlendi. RC Cannes beklendiği gibi evsahipliğini aldı. Çekilen kuralar ve takımların sonraki eşleşme prosedürleri şu şekilde.

P1: Vakıfbank GSTT - Universitet Belgorod / Asystel Novara - Enion Energia
P2: Dinamo Moskova - Zarechie Odintsovo / Fenerbahçe Acıbadem - Metal Galati
P3: Volley Bergamo - Fakro Muszynianka / Scavolini Pesaro - Modranska Prostejov

Eğer aynı ülkeden iki takım gelmediği takdirde Final Four'da Cannes P1'den gelen takımla oynayacak. P2 ve P3'ten çıkan iki takım da birbirleriyle oynayacaklar. Aynı ülkeden iki takım gelirse bunlar birbirleriyle eşleşecekler. Beklenen sonuçlar olursa Final Four'da en az bir İtalyan takımı olması garanti.

Kuralar normal geldi bana. Bu saatten sonra şöyle olsa daha iyi olurdu demek saçma olur. Takımlarımız F4 hedefliyorsa her halükarda bu yollardan geçmek zorundaydılar zaten. Fenerbahçe açısından olası eşleşmede Dinamo maçları bu kez çok daha zor geçecek. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor artık. Sanmıyorum ki Moskova'daki gibi bir maç olsun bu seride.

Temsilcilerimizden birine F4'ten önce bir İtalyan takımı gelmesi garantiydi zaten o da Vakıfbank'a kısmet olacak anlaşılan. Novara diğer iki İtalyan'a göre biraz daha yumuşak bir takım. Kadro ve oyun yapısı, yaşadıkları sorunlar Vakıfbank'la benzeşiyor. Ancak Staelens transferi pasör konusunda Novara'yı VGS'nin önüne geçiriyor ki Vakıfbank'ın sezon başından beri burada yaşadığı sıkıntılar ortada. İki takım da bu turu geçerse ilginç maçlar izleyeceğiz orası kesin.

Fenerbahçe ve Vakıfbank açısından asıl zorluk, kupa ve Avrupa'da elenmemeleri durumunda, önümüzdeki 2 aylık sürede yaklaşık 20 civarı maç oynamak zorunda kalmaları olacak. Bu da 3 güne 1 maç anlamına geliyor. İki takım da ligde büyük ihtimalle yedek ağırlıklı kadrolarla fazla kasmadan takılacaklardır. Zaten ligdeki sıralamalar da az çok belli. F4'ün sonrasındaysa yine zorlu bir play-off trafiği olacak. Hayırlısı olsun diyelim.

1 yorum:

Özgür dedi ki...

Hoş geldin tekrar Serdar. :)

Fenerbahçe hiçbir İtalyanla karşılaşmadan finale kadar gelecek! Bize en ters gelecek ekolle karşılaşmamış olacağız. Bu iyi bir şey.
Şöyle ki:
P3'ten illa ki bir İtalyan gelecek.
P2'den Fenerbahçe geldi diyelim.
P1'den Novara çıkarsa mecburen P3'ten gelen İtalyanla yarı final oynayacaklar, Fenerbahçe de Cannes ile karşılaşacak. (Bu bence kötü senaryo. Cannes bizi zorlayabilir. Üstelik saha ve seyirci avantajı da onlarda olacak.)
P1'den Vakıfbank gelirse de o zaman mecburen Fenerbahçe Vakıfbank ile karşılaşacak. P3'ten gelen İtalyan da Cannes ile karşılaşacak.
Bu ikinci senaryo daha iyi Fenerbahçe için. Sonuçta Vakıfbank ile Fenerbahçe'nin zaafları aşağı yukarı aynı. Güçlü hücum-zayıf manşet. Ancak Fenerbahçe pasörde bir adım önde. Vakıfbank'ta da Osmokrovic gibi sağlam bir manşetçi de yok. Stam patlayabilir. Nikolic zaten maden! Poljak Eda'dan bir adım önde görünüyor. O da tecrübe farkından. Bir de bloklarda Vakıf daha iyi sanki... Çaprazlarda ise ben Gamova'nın küçücük bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Ama Neslihan gün geçtikçe güçleniyor. Gamova'da ise bir düşüş var sanki. Böyle giderse Neslihan Gamova'dan daha faydalı olabilir.
Yani Vakıf-Fenerbahçe yarı ginali zevkli geçer.
Sonuç olarak bence 1 ve 3. sıraları Türk takımların alma olasılığı var.
Fenerbahçe'nin ise bir İtalyanla finale kadar karşılaşmayacak olması büyük şans...