22 Ocak 2010 Cuma

13. Hafta Tahminleri

Bu hafta zirve için oldukça önemli iki maç var. Fenerbahçe ve Eczacıbaşı liderlik koltuğu, Galatasaray ve Vakıfbank'sa üçüncülük için kritik maçlara çıkacaklar. Puan durumuna bakıldığında birbirini yakından ilgilendiriyor bu maçlar. Fenerbahçe kazanırsa zirveyi artık tamamen tekeline alacak. Eczacıbaşı'nın kaybetmesi demek onları sadece birincilikten uzaklaştırmayacak,  hemen ardından gelen Vakıfbank için  de ikincilik şansı anlamına gelecek. Galatasaray'ın ikincilik şansı çok zor olsa da dördüncülükten dolayısıyla yarı finalde Fenerbahçe'yle eşleşmekten kurtulması açısından bu maçta alacağı bir galibiyet çok önemli. Ancak Galatasaray-Vakıfbank maçı DSpor'un da GSTV'nin de yayın programında yok. D-por'un Eczacıbaşı - Fenerbahçe maçını tercih etmesi kadar doğal bir şey olamaz ancak aynı saatlerde herhangi bir canlı yayını olmayan GSTV'nin bu maçta evsahibi olmasına rağmen yayın yapmaması düşündürücü.

Maç tahminlerim:

Eczacıbaşı Zentiva - Fenerbahçe Acıbadem
Eczacıbaşı'nda takımın hücum yükünün yarısını tek başına çeken Mirka'nın olmayacağı söyleniyor dolayısıyla zaten ağır basan Fenerbahçe'nin 3-0 veya 3-1'lik bir skorla kazanacağını tahmin etmek zor değil.

Galatasaray - Vakıfbank GSTT
Vakıfbank sezonun ilk yarısındaki Vakıfbank değil. Çok daha derli toplu oynuyorlar. Galatasaray'a bir kez daha kaybedeceklerini sanmıyorum. 3-0 veya 3-1 VGS galibiyeti.

Nilüfer Belediyesi - MKE Ankaragücü
Nilüfer kendi sahasında pek maç vermeyen bir takım. 3-1 veya 3-2 Nilüfer galibiyeti normal sonuç olur.

İller Bankası - Ereğli Belediyesi
Ligin iki önemli başaltı takımının mücadelesinden bence İller Bankası galip çıkar.

Beşiktaş - Beylikdüzü
Beşiktaş son 1 aydır ciddi toparlanma sinyalleri veriyor ama zaten bu maçta açık ara favoriler. 3-0 Beşiktaş alır.

Karşıyaka DYO - Yeşilyurt
Karşıyaka geçen hafta Beylikdüzü'ne ikinci kez set vererek yine bir ilki başardı. Tabi çok da övünülecek bir durum yok ortada. Karşıyaka için kolay bir maç olmayacak. Bence her iki tarafın da kazanabileceği bir maç.

Hiç yorum yok: