19 Mart 2010 Cuma

Dilara Bilge



Galatasaray'da Deniz Hakyemez'in sakatlığı sonrası tartışmalar manşet gücünün düştüğü ekseninde seyrediyor ancak pek konuşulmayan bir konu var ki o da Deniz'in yerine forma şansı bulan Dilara Bilge'nin Galatasaray'ın hücum gücüne ciddi bir alternatif getirdiğidir. Galatasaray takım olarak Deniz Hakyemez varken de zaten manşet zaafı yaşıyordu yani sakatlıktan dönse bile manşet konusunda takıma vites attıracak değil. Dilara  fiziksel özellikleri bakımından çapraz oynamaya gayet müsait bir oyuncu. Manşet sorunu 4 numarada oynaması halinde onu servislerde zayıf halka konumuna sokuyor elbette. Çaprazdan devşirilen tüm 4 numaraların ortak sorunu budur. Bu noktada Galatasaray'ın manşeti Dilara'dan daha iyi olan Ivana'yı 4'e çekip Dilara'yı çapraz oynatması bence mutlaka denenmesi gereken bir seçenek olmalı. Sezon başından bu yana yazdığım gibi Ivana dışında skor alternatifi sıkıntısı çeken Galatasaray'da hücuma Deniz'den çok daha fazla katkı yapacağı bir gerçek. Galatasaray sezonun bundan sonraki kısmında Dilara'yı daha çok kullanarak herhangi bir şey kaybetmez. Bu takımın Play-Off'ta final oynaması bile çok zor. Kalan yaklaşık 10 maçlık periyotta Dilara'yı kazanmaya çalışmaları çok daha önemli bir adım olur. Bundan 5 yıl önce Fenerbahçe de Seda'yı kazanmak adına 2-3 sezonu gözden çıkarmıştı. Dilara da neden Galatasaray'ın Seda'sı olmasın ki?

3 yorum:

Hayatımın Anlamı dedi ki...

Uzun zamandır yazılarını okuyamayınca ne oldu diye merak etmiştim doğrusu. Güzel ve farklı bir bakış açısı olan yazılarını okumaktan keyif alıyorum.

sensiblex dedi ki...

Zaman zaman yoklayıp acaba bir yazıyla dönüş oldu mu diye bakıyordum. Şimdi tekrar böyle yoklarken son iki günde yazdığını görmek güzel oldu.
Yakın zaman da senin de şampiyonlar ligi final four öncesi yorumlarını okumayı bekliyorum.

Ezeli rakibimiz hakkında yazdıkların ise gerçekten doğru bir bakış açısı olmuş, taraftarlarının ibretle okuması gerek, sabırla bizim yıllardır yaptığımız gibi takımı desteklemeleri lazım ki takımın seviye katetmesine katkıları olsun. Dilara'yı bende Fenerbahçe maçında izlediğim zaman Deniz Hakyemez umarım bu kızın da hakkını yemez diye maçta yanımdakilere takılmıştım, bazı hatalarına rağmen aralarında ki fark belli oluyordu.

Özgür dedi ki...

Serdar geri dönmüşsün, iyi olmuş. Dörtlü Final için de değerlendirmelerini bekliyorum...